Januari 2019

Een nieuw jaar ligt voor ons en wat voor één. Onze schutterij Vriendenkring viert haar 100-jarig bestaan. Deze vereniging die al een eeuw een belangrijke plaats inneemt in ons mooie dorp. We gaan er dan ook met trots samen met alle inwoners van Leuth en overige belangstellenden een mooi jubileumjaar van maken.

Al in 2017 vormde zich een commissie die aan de slag is gegaan met het organiseren van activiteiten in ons jubileumjaar. Aan de vooravond van deze activiteiten kan ik wel stellen dat er een mooi programma voorligt. Ondanks dat er nog veel werk te verzetten is durf ik best te stellen dat we weer gaan zien waar ons kleine dorp groot in is.

Wat gaan we doen:
 • Zaterdag 11 mei
  Grensland koning schieten

  Schutterijen vanuit de grensstreek (Dld/Ned) gaan samen met elkaar de strijd aan om de titel van Grensland Koning. Nadien gaan we er een feestje van maken in de Vriendenkring met medewerking van DJ MIKE.

Pinksterweekend 8, 9 en 10 juni Jubileumweekend:
 • Zaterdag 8 juni
  Sport- en Speldag rondom de Vriendenkring:

  Hiervoor hebben zich al een 10 tal bedrijven en verenigingen uit Leuth zich aangemeld om te strijden voor eeuwige roem. Spel en sport waarbij samen plezier centraal staat en we afsluiten met een barbecue.

 • Zondag 9 juni
  Jubileumreceptie

  Op zondag 9 juni is er jubileum koning schieten en aansluitend een feestavond met de bekende coverband: Anderkovver.

 • Maandag 10 juni
  Leden ontbijt

  Maandag 10 juni starten we met een leden ontbijt, (u dient zich daarvoor op te geven) een rondtocht met de jubileum koning(in) en een aansluitend matinee met medewerking van Sowieso.

  (Wij willen graag de sfeer van de oktoberkermis graag meenemen naar dit programma in juni. De zondag kun je qua opzet vergelijken met de kermismaandag. Ons maandag programma heeft een insteek zoals we die normaal ook op de kermisdinsdag zien met alle leeftijdsgroepen uit Leuth aanwezig.)

Kringdag in Leuth tijdens 100 jarig bestaan!
 • Zondag 16 juni
  Kringdag

  Alle schutterijen en gilden uit onze kring komen naar Leuth voor de onderlinge strijd op diverse onderdelen. Een gedeelte van deze activiteiten vinden plaats op het terrein van VVLK en het overige in en om ons verenigingsgebouw De Vriendenkring.

  De muzikale omlijsting is in handen van DJ Robert Pouwels.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn