Het Grensland schuttersfeest: "Gemütliches Zusammensein"

Op zaterdag 11 mei werd door onze vereniging het grensoverschrijdende “Grensland schuttersfeest” gehouden. Aan deze 14e editie, een perfect georganiseerd evenement, deden bijna alle schutterijen mee van beide zijden van de grens in de gemeenten Berg en Dal en Kranenburg. Het eerste Grensland schuttersfeest werd in 1993 georganiseerd in het Duitse Wyler en wordt sindsdien elke twee jaar gehouden, beurtelings aan de Duitse en Nederlandse kant van de grens.

Er werd gestart met een ontvangst in zaal Vriendenkring. Voorzitter Jack Hermsen heette in zijn openingsspeech allen van harte welkom. Hierna nam Wim Sanders, voorzitter van het Grensland comité het woord en tot slot van de officiële ontvangst bood burgemeester Mark Slinkman namens de gemeente Berg en Dal de erewijn aan.

Aansluitend werd een toast uitgebracht op het welslagen van dit evenement. Vervolgens werden de schietwedstrijden, onder ideale weersomstandigheden gehouden op het naastgelegen terrein. Daar schoot Carl-Heinz Haukes ( EMM Kekerdom) bij het 97e schot de vogel naar beneden. Hij volgt daarmee Norbert Dercks van ASG Nütterden op. De komende twee jaar mag Carl-Heinz Haukes zich “Grenslandkoning” noemen. Grensland “Prinsgemaal” is geworden Jan Peters van de Schutterij Kranenburg. De titel van Grensland Jeugdkoningin ging naar Anika Jansen uit Mehr.

Na afloop volgde nog een korte rondgang door het dorp met een defilé voor alle koningsparen, gevolgd door een gezellig samenzijn in de zaal van de Vriendenkring onder de bezielende muzikale leiding van DJ Mike. Dit afsluitende feest werd een “gemütliches Zusammensein” tussen de aanhang van de korpsen uit de grenslandregio van de Duffelt.

Meer foto’s bekijken?
Op de website van Herman Leensen vind u een online fotoselectie van deze dag.