Kermis 2018

Koningin Mandy en prinsgemaal Melvin & Schuttersmis

Met een H. Mis in ons verenigingsgebouw de Vriendenkring, werd zaterdagavond de start ingeluid van de kermis- en schuttersfeesten. Omdat de kerk in Leuth gesloten is, was dit de tweede keer, dat de H. Mis gehouden werd in de Vriendenkring. Voorganger was aalmoezenier Bernard van Welzenes, van de roomskatholieke parochie voor binnenschippers en kermis- en circusgemeenschap. Hij bracht het geheel op zijn eigen, vrolijke manier. Voor zijn toehoorders een feest. De mis werd muzikaal opgeluisterd door het koor “Les Alouettes” onder leiding van Peter Rutten. Het thema van de mis was “Kermis, een rijke traditie”. De mis werd druk bezocht en na afloop was er voor iedereen koffie en oliebollen in de ruimte naast de grote zaal. De avond werd vervolgd met veel publiek, die er een samen met DJ Marco Verriet een reuze gezellige avond van maakte . Een goede start van de kermis.
De zondag
De zondag van de Leuthse kermis ging van start met een lange rondgang door het dorp met muziek van D.E.S, waarbij eerst het huidige koningspaar Elly en Jos Daamen werd afgehaald, vervolgens respectievelijk het keizerspaar Marian Jansen en haar man Jack Hermsen, jeugdkoning Jort Nas en het nieuwe aanstaande koningspaar Mandy Neienhuijsen en Melvin Rutjes. De stoet vervolgde de rondgang naar het huis van president Gert Verriet, waar het bestuur en mevrouw Sylvia Fleuren, wethouder van gemeente Berg en Dal, zich aansloten bij het grote aantal aanwezige schutters. Op het plein bij de kerk werd gevendeld, waarbij dit jaar ook weer de pastoor ontbrak. In zaal de Vriendenkring vond, na de prijsuitreiking en de huldiging plaats van de jubilarissen Sibrand Seegers en Ricardo Menting, (beiden 25 jaar lid) en de benoeming van Gayco Hendriks tot erelid. Daarna was de ontkroning van koningin Elly en de kroning van koningin Mandy. Een wisseling van de “wacht”. Oud koningin Elly sprak nog een dankwoord uit en memoreerde hoe goed ze het afgelopen koningsjaar ervaren had. Er is dit jaar geen nieuwe jeugdkoning of koningin.
De maandag
De maandag van de Leuthse kermis begon rustig. Na het appèl vertrok het hele gezelschap, waaronder een enorm grote groep schutters onder begeleiding van DES naar het huis van het Keizerspaar, Marian en Jack en gezamenlijk werd afgemarcheerd naar het huis van het koningspaar Mandy Neienhuijsen en Melvin Rutjes. Daar werd een vendelhulde gebracht. Vervolgens werd ter plaatse genoten van een hapje en een drankje. In opperbeste stemming ging het hele gezelschap vervolgens naar de “Vriendenkring“, waarbij onderweg de door de schutters meegevoerde vlaggen door de lucht vlogen. In de Vriendenkring werd de rest van de middag een grotesk feest gevierd met muziek van het orkest Millennium

De dinsdag

Dinsdag werd een grote groep met alternatieve vendeliers, commandanten en schutters geformeerd, die onder de muzikale begeleiding van het “dinsdag muziekkorps BEOL (Blaas Er Op Los)” koningin Mandy met prinsgemaal en een zeer groot gevolg afhaalde en naar de Vriendenkring begeleidde. In de Vriendenkrin ging het kermisfeest toen echt los. Het werd weer een happening, waar de senioren uit Leuth volop acte de présence gaven en met het voltallige publiek met volle teugen genoten. De band Sowieso zorgde voor een opperbeste stemming.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn