Beste leden van Schutterij de Vriendenkring

Na een te lange afwezigheid keert de kermis terug in Leuth. Corona maakte een schuttersfeest met attracties lange tijd onmogelijk, maar in Leuth zijn we er zeker van dat het weer kan. Vanaf 1 oktober is het vijf dagen lang feest in het dorp. Leuthse kermis – traditioneel de laatste kermis van Het laag – kan doorgaan, zo blijkt na overleg met de gemeente Berg en Dal en Veiligheidsregio. „We hebben groen licht gekregen!”
Zondag 19 september gaan we weer als vanouds koningschieten. Wellicht is er iemand die deze “bijzondere” kermis, als kandidaat, op zijn/haar naam wil hebben staan. Om 13:30 uur zal het openingschot door de burgermeester worden gelost. Na het verlossende koningschot zal er over worden gegaan op de ontkroning van de huidige koning en zal de nieuwe koning/in en jeugd koning/in gekroond worden. Direct daarna zal duo The Band het geheel muzikaal opluisteren en kan er tot 21:00 uur gefeest worden.
Twee weken later op vrijdag 1 oktober zal de Leuthse kermis worden afgetrapt door onze Leuthse Feest DJ Mike. De avond start 19.30 uur. We hopen dat dit een kei gezellige aftrap zal zijn voor de resterende dagen… Het gehele kermisprogramma vindt U op de andere zijde van deze flyer.
Toch zal het dit jaar allemaal net iets anders zijn. Covid-19 zorgt voor een kermis in coronastijl. Opvallendste verandering is dat de kermis niet in de Vriendenkring gevierd mag worden, maar op het parkeerterrein ernaast. Daar staat van 1 t/m 5 oktober een grote tent waar het feest gevierd zal worden. Omdat de zijkanten van de tent open blijven, geldt dit als ‘buitenevenement’. Dat mag volgens de huidige regels. Maar omdat registratie verplicht is werken we met toegangskaarten.

kaartverkoop loopt via de website www.bergendalbruist.nl

LET OP: Leden van de schutterij hebben op zondag 3 en op maandag 4 oktober vrij entree! Maar dienen hiervoor wel kaarten af te halen in de Vriendenkring op hieronder genoemde afhaaldata. Als deze afhaaldagen voorbij zijn, gaan de niet opgehaalde lidmaatschap-toegangskaarten in de vrije verkoop. Wil je als lid van de schutterij ook op andere dagen kermis vieren dan bestel je kaarten online bij www.bergendalbruist.nl

Leden van de schutterij krijgen vanaf 13 september 3 dagen voorrang om online kaarten te kopen. Dit voordat de beschikbare kaarten voor de kermisdagen in de vrije verkoop gaan. Voor vrijdag en zaterdag kunnen door leden van de schutterij max. 4 kaarten per lid besteld worden. Zowel het gekochte toegangsbewijs als het gratis lidmaatschap-toegangsbewijs dienen voor af opgehaald te worden in de Vriendenkring op hieronder genoemde afhaaldata. LET OP: Online gekochte kaarten dienen, vooraf en op vertoon van factuur, opgehaald te worden. LET OP: Het gratis toegangsbewijs is PERSOONLIJK en NIET overdraagbaar.

Afhaaldagen lidmaatschap-toegangskaart:

Zaterdag 18-9 van 15:00 – 17:00 uur
Zondag 19-9 van 15:00 – 17:00 uur
Dinsdag 21-9 van 19:30 – 21:30

Tijdens de kermis bent U van harte welkom op vertoon van een geldige toegangskaart, vaccinatie-, herstelbewijs (QR-code) of negatieve coronatest (max 24 uur oud). Eenmaal in de feesttent wordt de anderhalve-meter-maatregel losgelaten en kan het feest beginnen.


Geschetste situatie onder voorbehoud van de dan geldende corona richtlijnen..